Otomotiv Mühendisliğinde Uygulamalı İşyeri Eğitimi (OMİS)

Otomotiv Mühendisliğinde Uygulamalı İşyeri Eğitimi (OMİS) Süreci

Otomotiv Mühendisliğinde Uygulamalı İşyeri Eğitimi (OMİS) son sınıf öğrencilerinin mesleğe hazırlık amacıyla bir işletmede uygulamalı olarak yaptıkları eğitim programıdır.

Başvuru Süreci:

OMİS kapsamında öğrencilere, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalarda uygulamalı mühendislik eğitimi görmelerine imkân sağlanır. Öğrencilerin staj yapacakları firmalardan alacakları firma kabul yazılarını, firmayı tanıtır bir yazı ile birlikte OMİS Öğrenci Dilekçesine ek yaparak, Bölüm onayına sunmaları gerekmektedir. OMİS komisyonu gerekli incelemeleri yaptıktan sonra, onay verirse öğrenci bu firmalarda staj yapabilmektedir.

OMİS başlamadan en geç 1 hafta öncesinde SGK için Dekanlığa Başvuru Formu ile beraber öğrencilerin sigorta işlemlerinin yapılması gerekmektedir. OMİS’in başladığı ilk hafta bölüm ve firmalar arası protokoller yapılır. Öğrenciler, OMİS Protokol Formu’nu iki nüsha ıslak imza (her sayfa paraflı sadece son sayfa imzalı) ve kaşeli olarak hazırlatmalı ve sonrasında komisyona teslim etmelidir. Bu protokol formlarından bir nüshası Bölümde saklanırken, bir nüshası ise firmaya gönderilmek üzere öğrencilere teslim edilmektedir.

OMİS başvuru süreci akış şemasına erişmek için tıklayınız.

** Öğrenci Staj Uygunluk Yazısı Örneği (Firmaların istemesi halinde hazırlanacaktır.)

Değerlendirme Süreci:

OMİS süresince öğrenciler, firmalarda yapmış oldukları çalışmaları açıklayan staj defterlerini 70 iş gününü kapsayacak şekilde hazırlar. Staj defterleri, tükenmez vb. bir kalem yardımıyla el yazısıyla doldurulacaktır. Öğrencilerin OMİS dersi başarı notunu tayininde; öğrenciden sorumlu mühendisin değerlendirmesi ve staj defterlerinin incelenmesi etkilidir.

 

OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI İŞYERİ EĞİTİMİ (OMİS) USUL VE ESASLARI